Parallelimporteret medicin er original medicin, som er importeret til Danmark fra et andet EU-land, hvor den sælges billigere end i Danmark. Der er tale om nøjagtig den samme medicin, som den producenten selv sælger i Danmark – bare billigere.

Ved at købe og tilbyde den samme originale medicin til en billigere pris, end den sælges til i Danmark af den direkte importør, sparer både medicinbrugerne og samfundet mange penge. I 2018 udgorde besparelsen ved parallelimport af medicin 610 mio. kr. I Danmark er apotekerne forpligtet til at tilbyde kunden den til enhver tid billigste variant af samme lægemiddel. Det giver medicinbrugerne sikkerhed for, at de ikke skal betale mere end nødvendigt for deres medicin.

Den billigste pakning vil i mange tilfælde være parallelimporteret. Det bidrager til, at Danmark har nogle af Europas laveste priser på de lægemidler, hvor der er konkurrence mellem flere forskellige produkter.

Parallelimporteret medicin udgjorde i 2018 mere end en fjerdedel af den medicin, som blev solgt på danske apoteker og 7 pct. af den medicin, som blev solgt til sygehuse. Al parallelimport af medicin sker efter Lægemiddelstyrelsens godkendelse og er underlagt løbende kontrol.

Parallelimporteret medicin sælges udelukkende gennem godkendte medicinalgrossister til apoteker og sygehuse. Parallelimporteret medicin bliver udleveret på nøjagtig samme måde som anden godkendt medicin. Det vil sige på apoteket eller sygehuset – efter ordination af en læge, hvis den er receptpligtig.

Spørgsmål? Kommentarer?

×

Make an appointment and we’ll contact you.

Contact form

Hello, please use the form below in order to get in touch with our team.

Name